luni, 15 iunie 2015

Cezar Avramuta Catalin - cunoscut drept stegarul din Piata Universitatii, va putea fi urmarit in direct la ANTENA 3, astazi, 15.06.2015, incepand cu ora 21.30

Cezar Avramuta
Cezar Avramuta, cunoscut drept stegarul din Piata Universitatii, a fost internet la Spitalul Obreja.
Cezar Avramuta a fost internat la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", dupa ce vineri a stat sapte ore pe Casa Radio, amenintand ca se sinucide.
Specialistii urmeaza sa stabileasca daca stegarul din Piata Universitatii are o suferinta psihica.
Dupa sapte ore in care s-au purtat negocieri, Avramuta a acceptat sa coboare, intrucat o rafala de vant ii luase steagul.
Agitat, el a amenimntat ca se urca din nou pe Casa Radio si se arunca daca nu i se da steagul.
O asistenta de la ambulanta, care s-a ocupat de Cezar Avramuta, a cerut sprijinul Politiei sa il duca la spital tinand cont de starea de agitatie a acestuia. Initial, Avramuta a refuzat internarea, insa ulterior nu s-a mai opus si a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie.
“Vineri, in jurul orei 18,30, a fost adus in camera de garda pacientul CEZAR AVRAMUTA, de salvare si de politie. Echipajul de la salvare a notat si a precizat medicului de garda ca pacientul ar fi amenintat cu sinuciderea. De asemenea, au spus ca era agitat, exista procesul verbal al politiei si documentele de la salvare care atesta aceste lucruri. Medicul de garda a respectat prevederile legii 487 din 2002 reevaluata, pacientul fiind internat in concordanta cu prevederile acestei legi. Legea prevede ca, in cazul in care medicul constata si i se spune ca un om are intentia de a a-si face lui rau sau celor din jur — in cazul acestui pacient s-a spus de catre martori ca era sa ar fi vrut sa se sinucida urcandu-se pe cladire — medicul declanseaza internarea”, a spus dr. Adela Magdalena Ciobanu.
Aceasta a precizat ca va fi convocata in regim de urgenta o comisie medicala in cazul pacientului.
“Noi, unitatea medicala, urmam procedura. O sa facem o comisie in regim de urgenta si o sa vedem. L-am preluat conform protocolului, procedurilor, adus de politie si de salvare. S-a urcat pe cladire si ameninta ca vrea sa se sinucida”, a subliniat directorul medical al Spitalului Obregia.
In urma cu un an, CEZAR AVRAMUTA, cunoscut si ca “stegarul dac”, un simbol al protestelor din Piata Universitatii din iarna anului 2012, s-a urcat pe un stalp din fata Parchetului General. El purta un steag si o pancarta pe care afisase un mesaj impotriva presedintelui de la acea vreme, Traian Basescu. La inceputul lunii, Avramuta a protestat, de asemenea, intr-un mod inedit, urcat pe copertina de la intrarea in Consiliul Superior al Magistraturii, cerand demisii in randul Justitiei in timp ce futura steagul Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu